AHMET AKIN “BALIKESİR FİRMASININ ALDIĞI İHALEYİ İPTAL ETTİRDİ”

AHMET AKIN “BALIKESİR FİRMASININ ALDIĞI İHALEYİ İPTAL ETTİRDİ”

Ahmet başkan gerçekten Balıkesir’i veya Balıkesir halkını seviyor musun? Eğer cevabın “EVET” ise Balıkesir’li bir firmanın aldığı ihaleyi neden iptal ettirdin. Eğer bilgim yok derseniz durum dahada kötü. 35 milyonluk işe 20 milyon teklif yapılmış ama sözleşme yerine firmalara ihale iptal yazısı gönderilmiş.

 

1 hafta Mevzu Yeni Başlıyor Programının bir bölümünde konuğum Bülent Haluk Türkbeyi ile birlikte  Basın Daire Başkanlığının açmış olduğu “Reklam Baskı Tanıtım ve Montaj Malzemeleri Hizmet Alımı” ihalesinde hata olduğunu, saat yazma olayında sorun olabileceğini, kontrol edilmesinin iyi olacağını, hatta gerekirse iptal edilip ileriki tarihte tekralanması gerektiğini söylemiştik.

Ama nedendir bilinmez… herhangi bir değişiklik yapılmadan ihaleye çıkılmıştı.

İhale günü 6 firma ihaleye teklif vermişti. Bunlar içerisinde Balıkesir firması da vardı başka illerden katılan firmalarda. Sonuçta EKAP üzerinden olduğu için şartları kapsayan herkes katılabiliyordu. Bütün teklifler açıldı, istenilen evraklar incelendi ve sonuç açıklandığında ihaleye en az teklif verenin bir Balıkesir firması olduğu söylendi.  ve yanlış değilsem teklifi de 20.600.000 TL civarıydı. Bu arada ihale keşif bedeli 35.000.000 TL idi. Yani firma 35 milyonluk işe 20 milyon teklif vererek ben bu yapmaya talibim demiş oldu.

Ama ne olduysa birden bire ihaleden önce değiştirilmeyen teknik şartname ihale bittikten sonra değiştirilmek istenmiş. Bunu nereden mi biliyoruz. İhaleye katılan firmalara gönderilen yazıdan anıyoruz. Çünkü İdari ve Mali İşler Şube Müdür V. Mustafa Kelemençe imzalı gönderilen yazıda; “Teknik şartname de değişiklik yapılması gerektiği tespit edildiğinden 4734 KİK 39. Ve 40. maddelerine istinaden iptal edilmiştir.” yazıyor.

Şimdi buradan birkaç soru solarım;

Ahmet başkan ihaleyi neden iptal ettirdiniz?

Teknik şartnamede değişiklik yapılması gerektiğini ihaleden sonra mı anladınız?

İhale şartnamesini hazırlayanlar tecrübesiz miydi, yoksa başka bir amaç mı vardı?

35 milyon keşif bedeli belirlenen işe firma 20 milyon teklif etmişken neden iptal ettiriniz? Kurum 15 milyon artıda iken…

İhale yapılmadığına göre belediyenin işleri şuan kime, ne şekilde yaptırılıyor?

Parça parça iş yaptırılması durumunda yarın sayıştay neden böldünüz diye sorduğun da ne cevap vereceksiniz? Hangi bedelle yaptırılıyor? Kamu zararı oluşmuş olmuyor mu?

İdari ve Mali İşler Şube Müdür V. Mustafa Kelemençe ihale konusunda tecrübesiz misiniz, neden ihaleden sonra değişiklik yapma ihtiyacı hissettiniz?