Cappadocia Ultra Trail binlerce sporcuyu ağırladı

Cappadocia Ultra Trail, binlerce sporcuyu ağırlarken, organizasyonun 119K’lık parkuruna Türk sporcular damga vurdu. 119K’da erkeklerde Oğuzhan Emre Singer, kadınlarda ise Beyza Güzel finişe birinci gelen isimler oldu. Yarışta ayrıca 63K ve 38K’lık parkurlarda rekorlar kırıldı.
UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya'nın tepelerinde ve vadilerinde gerçekleşen Salomon Cappadocia Ultra Trail’e, 73 ülkeden 2 bin 395 patika koşucusu katıldı. Ürgüp merkezden başlayan yarışta sporcular, İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme, Çavuşin gibi önemli turizm merkezlerinden geçerek kıyasıya mücadele verdi.

Aydın Ayhan Güney: “Son derece keyifli ve güzel bir organizasyon oldu”
Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney, organizasyonun her geçen gün büyüdüğü dile getirerek, “Bu sene biraz soğuk olmasına rağmen hava şartları müsaade etti. Aslında koşuya çok uygun bir hava vardı. Bu da zaten rekorlar getirdi, sporcuların daha rahat koşmasını sağladı. Organizasyon etkinlik olarak da büyümeye devam ediyor. Bu yıl hepimizin biraz daha hoşuna giden sonuç oldu. Sorunsuz, pürüzsüz geçti. En çok sevindiren de herhangi bir kazanın, yaralanmanın olmaması. Bunların hepsi üst üste konulduğu zaman başarılı bir dört gün geçirdik. Sporcular da gelen misafirler de çok mutlu. Tabii yıllar içinde kazanılan bu tecrübe, her yıl büyüyen destekler, sponsorlar organizasyonun kalitesinin daha da artmasına sebep oluyor. Bu yıl da son derece keyifli ve güzel bir organizasyon oldu” dedi.