DUDU HOCA…MÜFETTİŞ RAPORUNA GÖRE “TACİZCİYİ KORUMUŞSUN VE HAKKINDA SAVCILIĞA SEVKİN İLE İLGİLİ GÖRÜŞ BİLDİRİLMİŞ, AYRICA CEZA ALMAN TEKLİF EDİLMİŞ…” HAYIRDIR…

DUDU HOCA…MÜFETTİŞ RAPORUNA GÖRE “TACİZCİYİ KORUMUŞSUN VE HAKKINDA SAVCILIĞA SEVKİN İLE İLGİLİ GÖRÜŞ BİLDİRİLMİŞ, AYRICA CEZA ALMAN TEKLİF EDİLMİŞ…” HAYIRDIR…

 

TEKZİP KARARINI VERENLER!

TACİZ İLE İLGİLİ HABERİMİZDEN SONRA MEKANIZMA FARKLI İLERLEDİ VE  CUHURİYET SAVCILIĞI İDDİANAME HAZIRLANDI HABERİNİZ VAR MI?

TEKZİP İSTEYEN KİŞİYE KINAMA CEZASI TEKLİF EDİLDİ HABERİNİZ VAR MI?

 AYRICA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASI YÖNÜNDE GÖRÜŞ BİLDİRİLDİ HABERİNİZ VAR MI?

 

DUDU ÖNCÜ HAKKINDA ADLİYEYE DOĞRUDAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASINA VE KINAMA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASI TEKLİFİNDE BULUNULDU…BUNDAN SONRA NE OLACAK DERSİNİZ. BU OLAY İLE İLGİLİ DÜZENLİ OLARAKMANŞETTEN HALKIMIZI BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

 

Sağlık Lisesinde yaşanan taciz olayı vardı. Bir öğretmen tarafından lisede okuyan kız öğrencilere tacizde bulunduğu için öğretmek Çetin KORKMAZ hakkında savcılık işi mahkemeye taşıdı ve süreç başladı. Ama bu taciz olaylarının yaşandığı dönemde okulda görev yapan bazı öğretmenlerin ve idari yöneticilerin olaydan haberdar olduğu ama işlem yapmadıkları da resmi evraklarda işlendi. O döne idareci olan Müdür Yardımcılığı görevi yapan DUDU ÖNCÜ adındaki öğretmen hanım bizim haberimiz ile ilgili tekzip kararı çıkarttırmış. Mahkemenin verdiği kararın her ne kadar doğru bir karar olmadığını düşünsek de uygulamak durumundaydık ve yayınladık. Bizde Dudu ÖNCÜ  hakkında halkın bilmediği bazı şeyleri yazalım istedik.

Gazetemizin ulaştığı bilgiler resmi yazışma evraklarından açıkça anlaşılmaktadır ki; Dudu ÖNCÜ kendisine gelen öğrencinin beyanını resmi olarak ne okul müdürlüğüne, ne de İlçe, ya da resmi kurumlara bildirmediğinden kendisi hakkında idari soruşturma yapılmış ve İdari soruşturma sonucunda sorumlu görülerek disiplin ceza teklifinde bulunulmuştur. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinden Selamı TÜLEK ve Ümit İZCİ tarafından hazırlanan 12.06.2024 tarihli soruşturma raporunda kendisine, haberimizde de açıkça belirttiğimiz üzere gerekli makamlara bildirimde bulunmadığından  657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125/B-a maddesi uyarınca ‘’Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımından kusurlu davranmak, ’’fiili kapsamında “KINAMA CEZASI” ile cezalandırılması yönünde teklif getirilmiştir.

 

     Ayrıca Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinden Selamı TÜLEK ve Ümit İZCİ tarafından hazırlanan 12.06.2024 tarihli soruşturma raporunda ayrıca kendisi hakkında  Adli yönden de ; “5395 sayılı kanun 44. Maddesi gözetilerek 5237 sayılı TCK’nın 279. Maddesi kapsamında Dudu ÖNCÜ hakkında  idarece doğrudan CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASI” yönünde görüş belirtmişlerdir.

 

“”Dudu hanım sizin eşiniz galiba Büyükşehir Belediyesinde müdürdü değil mi?””

 

Gazetemizin yayın politikasında kimseyi hedef gösterme ya da gerçeğe aykırı yayın yapma gibi bir uygulama pratiği bulunmamaktadır. Ancak üzeri kapatılmak istenen toplumu derinden sarsan olayların doğrusunu yazmak, gerçeği topluma göstermek gibi bir sorumluluğu vardır. Yazdıklarımız bilgili ve belgelidir. Bilgiler ve belgeler Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı dosyalarında ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İdari Soruşturma dosyasında mevcuttur. Verilen tekzip kararını neye göre verdiler onu da hakimlerin vicdanına bırakıyoruz.

Müfettişlerin yapmış olduğu inceleme ile aslında suçun sabit olduğu belli. Bu işin sonunda Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılacak olan davada  12 ay üzeri ceza alması durumunda memuriyet haklarını kaybedebilirler. Tekzip kararı aldırmakla olmuyor. Ben bu işi sonuna kadar takip edip yazmaya devam edeceğim. Boy boy fotoğraflar yayınlamakla birlikte mahkeme sürecinde de takip olacağımın bilinmesini isterim.

 

ÇETİN KORKMAZ HAKKINDA 1.ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE YARGILAMA 19.11.2024 TARİHİNDE BAŞLIYOR

   Gazetemiz sadece Dudu ÖNCÜ’yü yazmamıştır. Çetin KORKMAZ’ı da yazmıştır. Kaldı ki yazdıklarımız savcılıkça da doğrulanmış olsa gerek ki Çetin KORKMAZ hakkında Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlanmış ve tacizden dolayı yargılama süreci de başlamıştır. Tüm bu bilgiler rahatlıkla kontrolü mümkün hususlardır. Gazetemiz haber kaynaklarından aldıkları bilgileri teyit etmeden haber yapmadığı gibi mağdurların mağduriyetini de elbette gündeme getirecektir. Gazetemizle ilgili tekzip kararlarını veren yargı mercilerinin de kontrolü rahatlıkla  mümkün olan hususlarda mağdurların durumunu  gündeme getiren adalete katkı sağlayan haberlerle ilgili suçluların adalete hesap verme sürecinde  gazetemizin haberlerini engelleyen bir anlayışla değil de toplumlun doğru  bilgi alma  hakkını esas alan bir yaklaşım içinde olmasını arzu etmekteyiz.

   .Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının 2024/8430 Soruşturma nolu dosyada ifade veren öğrenci E.Ş  29.04.2024 tarihli ifadesinde:” Çetin hoca 1-1.5 ay önce okula döndü. Okula döndüğü gün bizim sınıfın önüne geldi. Karşılaştığımızda bana "gözlerim seni aradı" dedi. Çetin hoca okulda devamlı bana bakıyor. Şu anda bizim sınıfta derse girmiyor. Ancak okulda olmasından rahatsızım bunu rehber öğretmenimiz Habib Başgül'e ben ve arkadaşım S. ile ilettik. Daha öncesinde müdür yardımcısı Dudu Öncü'ye de bu rahatsızlığımızı söylemiştik.’’ yönünde beyanı mevcuttur.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının 2024/8429 Soruşturma nolu dosyada ifade veren öğrenci E.S.G  29.04.2024 tarihli ifadesinde: ‘’Çetin Korkmaz 50 li yaşlardadır. Bizim meslek öğretmenimiz idi. Tarihini tam hatırlamıyorum ancak 4,5 - 5 ay öncesi bana mesaj atarak üst mahallede görevli öğretmenim. Sizi de göreyim dedi. Ben o sırada okuldan arkadaşım H.Y. ile evdeydim. Çetin hoca çok yakın bir hocamızdı. Akşam yemeklerinde yemek yiyip mangal yaptığımız bir hocaydı. Eşi Yeliz hoca da bizim okulda öğretmendi. Ayıp olmasın diye H. İle birlikte kapının önüne indik. Kapının önünde hep birlikte fotoğraf çekildik. 5-10 dakika kadar muhabbet ettik.

Ben fotoğrafı Yeliz hocaya göndereceğimi söyleyince Çetin hoca sakın göndermeyin, bu fotoğrafı da paylaşmayın kaldırın dedi. Arkadaşım H. evine gitmek üzere TTM ye gidecekti. H.'ye seni ben bırakayım dedi ve motosikletle H.’yi bıraktı. Aynı günün akşamı 20.30 - 21.00 gibi bizim eve kahve içmek için gelmek istediğini yazdı. Ben müsait değiliz dedim. Sonra bana seni motorla gezdirme sözüm var ailene söylemeden çık seni gezdireyim diye mesaj attı. Bu mesaj bana yanlış geldi. Terslememek için belim ağrıyor dedim. Bana yağlı yapılan bir masajdan bahsetti sana bu masajı yapayım geçer dedi. Bu mesajları whatsapp dan yazıyordu. Ben kendisine sinir oldum. Okulda harika bir eş ve baba olarak tanınıyordu. Bu yazdığı mesajlar bende durmuyor. Bu kişinin bana dokunması olmadı. Çetin hocanın arkadaşım E. İle beraber vedalaşmak için odasına gittiğimizde poposuna vurduğunu ve bu kızın poposuna vurmak hep içimde kalmıştı dediğini gördüm ve duydum. Çetin hoca hala bizim okulda ve bize devamlı laf atıyor. İdareden müdür yardımcısı Dudu Öncü'ye rahatsızlığımızı söyledik. Ancak bize engelleyin dedi. Başka da bir şey yapılmadı. ‘’ifadelerini kullanmış.

Mağdur öğrenci ifadeleri Dudu ÖNCÜ hakkında yaptığımız haberi doğruladığı şüpheye yer bırakmayacak netliktedir. Gazetemiz mağdur öğrencilerin yanında gerçeği gözeterek yaptığı haberden dolayı tekzip kararı verilmesi kamu vicdanını derinden sarstığı gibi adalete olan güveni de sekteye uğratmıştır.

1-Habere konu Çetin KORKMAZ hakkında savcılıkça işlem başlatılmış ve iddianame hazırlanmıştır.

2-Habere konu Dudu ÖNCÜ hakkında Balıkesir İl Milli Eğitim Müfettişlerince idari soruşturma raporu hazırlanmış ve savcılığa suç duyurusu 5395 sayılı kanun 44. Maddesi gözetilerek 5237 sayılı TCK’nın 279. Maddesi kapsamında yapılmasını belirtmişlerdir.

3- Habere konu Dudu ÖNCÜ hakkında Balıkesir İl Milli Eğitim Müfettişlerince bildirim yapmadığı için sorumlu görülmüş disiplin ceza teklifinde bulunulmuştur.