HODRİ MEYDAN

HODRİ MEYDAN

SERKAN SARI “VARIM” DEDİ.

MUSTAFA CANBEY “YOKUM” DEDİ.

 

Sosyal medya üzerinden Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey  ve Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı arasındaki sözlü düello devam ediyor. Vekillerimizin karşılıklı sözlü ve yazılı düellolarını merakla takip ediyoruz. Acaba bu işin sonucunda ne olur diye.

Sayın Serkan SARI vekilimizi arayıp canlı yayında karşılıklı olarak kozlarınızı paylaşmaya varmışınız ? dedim, kendisi de şehrim ve ülkem için canlı yayına memnuniyetle katılırım dedi. Siz diğer vekilimizi ikna edebilecek misiniz? deyince bende kendisine Canbey vekilimiz ile iletişe geçip konuyu aktaracağımızı ve teklifimizi ileteceğimizi belirtim.

Sayın Mustafa CANBEY vekilimize de ulaştım ve buyurun gelin kozlarınızı canlı yayında paylaşın, varsa bir sözünüz gelin gazetecilerden oluşan bir ekip kurayım onların karşısına çıkın dedim ama maalesef ki canlı yayına çıkmayı kabul etmedi.

Biz görevimizi yaptık ve canlı yayın teklifimizi ilettik. Mustafa CANBEY vekilimizin olumsuz tavrı nedendir bilemem, kendi tercihi. Keşke cesur davranıp yayına katılıp Balıkesir halkına söyleceklerini söylese ve yayın sırasında gelecek sorulara cevap verseydi.

 

Milletvekili Serkan SARI’nın sosyal medya üzerinden Mustafa Canbeye yazdığı yazı.

Sayın Mustafa Canbey; İktidar olduğunu düşünen ancak muktedir olmadığı için Balıkesir’in sorunlarını çözme konusunda pek de başarılı bulunmayan AKP iktidarının milletvekili olarak, sizi Balıkesir sahalarında görmek isteriz.

Beni takip etmeye devam edin Sayın Canbey, çünkü Balıkesir’de Balıkesirli hemşehrilerime söz verip de iktidarının yapmadığı ne varsa tek tek ortaya koyacağım.

Tutmadığınız hangi söz varsa bir bir açıklayacağım.

Ağzınıza sakız ettiğiniz “algı operasyonu” ifadesinin arkasına saklanarak Yüce Milletimizi, Balıkesirli hemşehrilerimiz kandırabileceğiniz günler çok geride kaldı.

Çok değil daha 7 ay önce Balıkesir ve hatta Türkiye, sizin belediyelerinize hak ettiği notu verdi.

Milletimizi düşünüyorsanız gölge etmeyin yeter!

Biz halkçı belediyeciliğimizle bu milletin sorunlarını tek tek çözerken, saraydan gelen talimatla belediyelerimizin SGK, vergi ve kredi borçlarını bahane ederek belediyelerimize çöktünüz.

Belediye başkanlarımız; AKP’li eski belediye başkanlarının borcunu ödüyor.

Çok merak ediyorum; çözemediğiniz sorunlara hangi yüzle çıkıp “algı yapıyorlar” diyerek savunma geliştirebiliyorsunuz.

Partiniz tükeniyor!

Artık millet; hizmet edenin de belediyeciliğin de ne olduğunu biliyor.

Algı siyasetlerinize karnı tok!

Siz en iyisi Ankara’da oturun, hazır Meclis açıldı.

Saraydan gelecek kanunlara otomatiğe bağladığınız “evet” oyunuzu verin!

Allah aşkına, geçende de söyledim;

Enflasyon ile ezilen ve maaşı 12.500 TL olan emekli; pazarda, markette sepetini doldurabiliyor mu?

Onu anlat!

Zamlar altında ezilen ve 17.000 TL ücretle kira nasıl ödenir asgari ücretliye çıkıp anlat!

Her seçim öncesi müjdelerle bulduğunuzu söylediğiniz doğalgaza hatırlarsın yazın sıcak günlerinde yüzde 33 zam yaptınız.

Elektrik faturaları son yaptığınız zamla her ay vatandaşı zaten çapıyor.

Bir de kara kış kapıda!

Faturalar gelmeye başlayınca nasıl ısınır bu millet, çık da anlat Sayın Canbey!

Anlat, öğrenelim Sayın Canbey!

Algıyı nasıl yaptığınızı, bu çok sevdiğiniz “algı operasyonu” ifadesinin arkasına saklandığınızı bir görelim!

Hodri meydan, gelin ne yaptığınızı ve ne yapmadığınızı senin istediğin bir mecrada anlatalım.

Ne dersin?

Var mısın er meydanına çıkmaya?

 

 

 

Milletvekili Mustafa CANBEYİN sosyal medya üzerinden Serkan SARI’ya yazmış olduğu yazı.

Sayın Serkan Sarı,  Balıkesir’imizde altyapıdan üstyapıya, tarımdan eğitime, her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Bugün Balıkesir, Türkiye’nin yükselen yıldızlarından biri olduysa, bu AK Parti’nin politikalarının bir sonucudur. Sizin algılarınızla değil, milletimizin vicdanıyla hareket eden bir partiyiz.

Şöyle kafanı kaldır ve yapılanlara bir bak, “öyle koftiden sallamakla, siz ne yaptınız ki?” demekle olmaz bu işler… Her söylediğimiz sözün ayakları yere basacak…

Benim Balıkesir’de neler yaptığımı sağır sultan bile bilir, milletimiz bilir ama sen bilmek istemezsin çünkü işine gelmiyor…

Balıkesir’in çiftçisi ve domatesi için verdiğim mücadeleyi Balıkesirli hemşehrim bilir ama sen bilmezsin.

Sadece çıkar, şov yaparsın. Vekilliği hizmet yapmak değil, şov yapmak zannediyorsun. Hani diyorsun ya “hodri meydan” bu işleri biraz öğren, her mecrada konuşuruz. Bizim kimseden korkumuz yok. Ne yaptığımızı ve ne yapmadığımızı kendimiz de biliriz, milletimiz de bilir. Çok şükür şeffaf ve sade bir hayatımız var.

Biz zaten her daim meydanlarda, hemşehrilerimizin içindeyiz. Milletin içinde miyim değil miyim dön de bir hemşehrilerime soruver, bana sormana gerek yok…

Sorunları yerinde tespit ediyor, çözümleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu arada sana zahmet AK Parti olarak şu yaptığımız işlere bir göz atıver:

- OSB nereden nereye gelmiş, şehrimizin ihracat ve üretim kapasitesi ne olmuş...

- Kaç tane hastane yapmışız ve yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız sağlık yatırımlarına bir araştır bakalım…

- Öğrenci yurt kapasitemiz nereden nereye gelmiş…Kapasiteyi kaça çıkarmışız. Üniversite kampüsüne gidip, öğrencileri bir ziyaret et ve yaptığımız yurtları bir gör emin ol farklı bakmaya başlayacaksın.

- Gençlerimiz için yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz yatırımlarımızı öğrenmek istiyorsan il müdürümüze bir sor bu kadar zor değil…

- Yaptığımız yollar/otobanlar altyapı yatırımları ortada (Tavsiyem Balıkesir çevre yolunu bir ara kullan. Belki önyargıların değişir)

- Birçok ilçemiz dağallgaza kavuştu. Hala da çalışmalarımız devam ediyor. Ama sen hala ne yaptınız diye sorarsın…

- Milli Eğitim alanında çok geriye gitme sadece son 5 yılda neler yapmışız kaç okul yapmışız/yenilemişiz. Hele bir bak!

- Tarım ve sulama alanında Balıkesir ülkemizin en fazla yatırım alan illerin başında geliyor. Yapılan baraj ve göletlerin sayısının bir bak neler yapılmış… fazla söze ne hacet.

- Sayın Sarı, gerçekler bunlar…Tüm bunları hemşehrilerimiz de biliyor, takdir ediyor. Aslında siz de çok iyi biliyorsunuz ama yine de algı oluşturmaya çalışmaktan vazgeçmiyorsunuz.

Kim kimi takip ediyor meselesine gelince….

Bakınız sadece geçen üç programla ilgili size kısa kısa ipuçları vereyim;

22 Eylül’de Gökköy’e gittim, hemen arkamdan 26 Eylül’de siz de gittiniz.

4 Eylül’de İvrindi Belediyesi’ni ziyaret ettim, 25 Eylül’de siz de ziyarete gittiniz.

21 Eylül günü Balkesir’imizin maçını hemşehrilerimizle izlemeye gittim, son 15 dakikada yine oradaydınız.

Gördüğünüz kısım sadece bir kısmı. Birkaç defa karşılıklı yazılar yazıldı, sözler söylendi ama biz sadece son kısmını burada sizlerle paylaştık.

 

Haber: Mustafa GÖKÇE