UYGULAMA OTELİ İÇİN YARGILAMA BAŞLIYOR

UYGULAMA OTELİ İÇİN YARGILAMA BAŞLIYOR 

GAZİ MUSTAFA KEMAL UYGULAMA OTELİNDEKİ USULSÜZLER İLGİLİ GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA KAPSAMINDA  İDDİANAME HAZIRLANDI.VYARGILAMA SÜRECİ BAŞLIYOR.

Gazi Mustafa Kemal Uygulama Oteli ile ilgili çok sık haberler yapmış ve otelde yaşanan bir çok olayı gün yüzüne çıkarmıştık. Yapmış olduğumuz haberlerden sonra bir çok inceleme, soruşturma ve işlemler yapılmış. Bunlardan bir tanesinin sonuçları ortaya çıktı ve savcılık tarafından iddianame hazırlanarak adli süreç başlatıldı..

Savcılık tarafından hazırlanan 2024 tarihli iddianamede bir çok konu tek tek yazılmış durumda. Biz birkaç tanesinin sizlerle paylaşıyoruz.

İDDİALARDAN BAZILARI: 

Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde usta öğretici olan şüpheli H.'nin; yetkisi olmadığı halde 05/11/2021, 23/11/2021 ve 01/12/2021 tarihli muayene komisyon kabul raporlarını üye sıfatıyla imzalayarak yetkisi dahilinde olmayan ve kendisine yazılı olarak bildirilmeyen görevi üstlendiği,

Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde usta öğretici olarak görev yapan şüpheli  Ö.'nün; diğer şüpheli İ. K.'nın talimatları doğrultusunda sayman odasında bulunması gereken evraklara el koyduğu ve evrakları başka bir yere aldıkları, söz konusu evrakların saymanın bilgisi dışında alıkonulması şeklinde ortaya çıkan eylemin döner sermayeli işletmeler bütçe ve muhasebe yönetmeliğinin 14. Maddesi ( c-f bendi) ile 15. Maddesi (a-d bendi) hükümlerine aykırılık teşkil ettiği,

      Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde muayene ve teslim alma komisyonu üyesi olan İ.'nin; piyasadan alımı yapılan ürünlerin muayene ve teslim alma işlemini diğer komisyon üyeleri olmadan yaptığı, ayrıca yine suç tarihi itibariyle aynı yerde öğretmen olan E. ile birlikte  fiili olarak piyasa araştırması / yaklaşık maliyet belirleme çalışması yapmadan ilgili tutanakları imzaladıkları,  tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde şüpheliler E. ve İ.'nin eylemlerinin TCK'nın 257/1 maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçuna vücut verdiği.

Denilerek iddianame de adı geçen kişilerin mahkeme süreci başlamış oldu. Davanın elbet takipçisi olacağız. Mahkeme suçlu varsa suçu ve cezasını, masum olan varsa beraatini verecektir. Dava sürecinde elimize ulaşan bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

 8 sanıklı davanın ilk duruşması Balıkesir Asliye Ceza Mahkemesinde 19.11.2024 tarihinde görülmeye başlanacağı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de davaya katılma talebinde bulunulduğu gelen bilgiler arasında…