BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

BANDIRMA KAYMAKAMLIĞI  GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA KAPSAMINDA

YARGILANMASI İÇİN BANDIRMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUTLU ASLAN’A SORUŞTURMA İZNİ VERDİ.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu ASLAN hakkında ön inceleme dosyasını hazırlayan eğitim müfettişi raporunda Mutlu ASLAN’ın eyleminin Türk Ceza Kanunun 257.maddesi kapsamında değerlendirilmesini yaparak  yargılanmasının yolunu açtı.

Mutlu ASLAN; eğitim müfettişlerinin KINAMA cezası teklifinde bulunduğu 2 okul müdürünün cezasını tümden kaldırarak yetkisinin dışına çıkması sebebiyle Kaymakamlık tarafından UYARMA disiplin cezası ile cezalandırılmıştı.  Ancak görevlendirilen ön incelemeciler tarafından hakkında soruşturma izni verilmemesi yönünde karar verildiğinden yargılanamıyordu. Bursa Bölge İdare Mahkemesi itiraz üzerine verilen bu kararları kaldırması sonrası ön incelemeci olarak görevlendirilen eğitim müfettişi S.T. nin hazırladığı ön inceleme raporunda soruşturma izni verilmesi gerektiği yönünde rapor tanzim ettiğini ve  buna dayalı Bandırma Kaymakamlığının 01.07.2023 tarih ve 13 sayılı kararla soruşturma izni verdiği öğrenildi.

Bandırma İlçe Milli Eğitim şube müdürü iken okul müdürlerinin puanlamasından kaynaklı hali hazırda YARGITAY ‘da devam eden görevi kötüye kullanma dosyası bulunan Mutlu ASLAN’ı zor günlerin beklediği anlaşılıyor. Bu davadaki cezai müeyyideyi bilenler durumun çok ciddi olduğunu görebiliyorlar. Son karar ne çıkacak hep birlikte göreceğiz. Biz dosyanın takipçisiyiz. Malum biz takip edersek farklı oluyor.

Mutlu ASLAN’ın hem disiplin cezası aldığı hem de hakkında soruşturma izni verildiği süreçte adaletin yerini bulması için iki yıldır mücadele eden hakkını arayan bir bayan öğretmenin etkili olduğu öğrenildi. Adalet ve hukuk herkese lazım. Bazen gecikse de sonuç iyi oluyor.