Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: “47 terör hedefi tam isabetle vuruldu”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Suriye ve Irak'ta 47 terör hedefi tam isabetle vurulmuş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Terör örgütlerinin tüm tesis ve faaliyetlerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz” dedi.
TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı, SAHA İstanbul fuarında düzenlenen törenle lanetlendi.
TUSAŞ standı önünde düzenlenen anma törenine Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar katıldı.
“Saldırı ülkemizin savunma sanayiine yapılmıştır”
Törende konuşan SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar saldırıyı lanetleyerek, “Bu menfur saldırı yalnızca TUSAŞ'a değil, ülkemizin savunma sanayiine, bağımsızlık mücadelemize ve milli hedeflerimize yapılmıştır. Ancak herkes bilmelidir ki bu tür alçakla terör eylemleri bizleri ne yıldırabilir, ne de hedefimizden uzaklaştırabilir. Bu kadim topraklar şanlı tarihimiz boyunca bağımsızlık ve özgürlük uğruna verilen mücadelelerin izlerini taşır. Bu güzel ülke canını ortaya koyarak fedakarlık yapan kahramanlarımızın bize emanetidir. Onların bıraktığı bu kutsal emanete sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur. Vatanımız için çalışırken toprağa düşen kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Saha İstanbul ailesi olarak tam bağımsız savunma sanayii hedefine tüm paydaşlarımızla omuz omuza daha güçlü bir şeklide yürümeye devam edeceğiz. Böyle hain saldırılar bizleri daha güçlendirir. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle savunma sanayimizi daha ileri taşıyacağız. Türkiye'nin her alanda tam bağımsızlığına giden bu yolda hiçbir güç bizleri durduramayacak. Daha güçlü daha kararlı ve azimliyiz. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun” diye konuştu.
“Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız”