Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP Milletvekili Serkan Sarı: “Yarattığınız tahribatı onarmak boynumuzun borcudur”

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.07.2024 - 12:08, Güncelleme: 12.07.2024 - 12:08
 

CHP Milletvekili Serkan Sarı: “Yarattığınız tahribatı onarmak boynumuzun borcudur”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının Meclis’e getirdiği kanun tekliflerini ve getirme yöntemlerini eleştirdi. “Çağ dışı kavramlarla kanun çıkarmaya çalışıyorsunuz” diyen CHP’li Sarı, “Bunu dayatan kimdir? Hangi tarikattır, hangi cemaattir bu konuda size baskı uygulayan diye konuştu.
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının Meclis’e getirdiği kanun tekliflerini ve getirme yöntemlerini eleştirdi. “Çağ dışı kavramlarla kanun çıkarmaya çalışıyorsunuz” diyen CHP’li Sarı, “Bunu dayatan kimdir? Hangi tarikattır, hangi cemaattir bu konuda size baskı uygulayan diye konuştu. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, siyasallaşmış bir yargı sistemi varken Meclis çatısı altında yapan düzenlemelerin ülkeye hiçbir faydası olmayacağını ifade etti. AKP ile yargıda "paket" ifadesiyle tanışıldığını belirten CHP’li Sarı “paket” ifadesinin AKP’nin yargı sistemine bakışını çok açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi. “Yargı paketleri, mevuzatı içinden çıkılamaz bir hale getirdi” Serkan Sarı, “Birbirinden farklı, birbirinden alakasız farklı konu başlıklarını bir düzenleme içerisinde oldubittiye getirerek Meclis’e sunmanız aslında konuya ne kadar duyarsız ve ne kadar umursamaz olduğunuzun da bir göstergesidir. Yargının her unsurunu tek tek bile isteğe bugüne kadar bozdunuz ve bozmaya devam ediyorsunuz. Şimdi 9'uncusunu inceliyoruz; görüyoruz ki daha nice paketler açıklayacağız ama sonuçta sokakta vatandaşın, halkın, milletimizin sorunlarına güvenli ve vicdani bir şekilde karar verebilecek bir sistem kuramayacağımızı öngörüyorum. ‘Paketleyerek’ aslında mevzuat bütünlüğünü bozuyoruz, yasal bütünlüğü bozuyoruz amma velakin bu anlayıştan ve bu yaklaşımdan iktidarınız vazgeçmiş değil.” “Hukuk sisteminin üç sacayağı da tarumar edildi” Sarı sözlerine şöyle devam etti: “Yargı sistemi 3 sacayağından oluşmakta aslına bakarsanız: Savunma makamı, yargılama makamı, iddia makamı. Savunma makamıyla ilgili; sırf bir kişinin getirmek istediği, dayattığı "2 no.lu baro" "yeni çoklu baro" kavramıyla beraber kurmuş olduğunuz ve sebebinin, amacının net bir şekilde ortada olduğu, yargıyı siyasallaştıran anlayışınıza bugün kaynak yaratmak için Anayasa Mahkemesinin bozmuş olduğu kararı yine tahrip etmeye çalışıyorsunuz, buradaki adaleti ve vicdanı bile sağlayamıyorsunuz. Kamudaki avukatları baskıyla ve zorla bazı barolara üye yaparak o baroları büyütmeye çalışsanız da ne yazık ki meslek örgütlerinin ve meslek erbaplarının bu konudaki tavrı açık ve net. Siz buradaki adaleti sağlayamadığınız için Anayasa Mahkemesi bu kararı bozuyor. Bugün, işte yüzde 40 ayrılan pay yüzde 30'a indirilerek yeniden arkadan dolanmaya çalışılıyor ama Baro Başkanımız da sabah yapmış olduğu konuşmada da söylediği gibi aradaki yaratılan fark hiçbir anlam ifade etmiyor.”
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının Meclis’e getirdiği kanun tekliflerini ve getirme yöntemlerini eleştirdi. “Çağ dışı kavramlarla kanun çıkarmaya çalışıyorsunuz” diyen CHP’li Sarı, “Bunu dayatan kimdir? Hangi tarikattır, hangi cemaattir bu konuda size baskı uygulayan diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının Meclis’e getirdiği kanun tekliflerini ve getirme yöntemlerini eleştirdi. “Çağ dışı kavramlarla kanun çıkarmaya çalışıyorsunuz” diyen CHP’li Sarı, “Bunu dayatan kimdir? Hangi tarikattır, hangi cemaattir bu konuda size baskı uygulayan diye konuştu. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, siyasallaşmış bir yargı sistemi varken Meclis çatısı altında yapan düzenlemelerin ülkeye hiçbir faydası olmayacağını ifade etti. AKP ile yargıda "paket" ifadesiyle tanışıldığını belirten CHP’li Sarı “paket” ifadesinin AKP’nin yargı sistemine bakışını çok açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

“Yargı paketleri, mevuzatı içinden çıkılamaz bir hale getirdi”

Serkan Sarı, “Birbirinden farklı, birbirinden alakasız farklı konu başlıklarını bir düzenleme içerisinde oldubittiye getirerek Meclis’e sunmanız aslında konuya ne kadar duyarsız ve ne kadar umursamaz olduğunuzun da bir göstergesidir. Yargının her unsurunu tek tek bile isteğe bugüne kadar bozdunuz ve bozmaya devam ediyorsunuz. Şimdi 9'uncusunu inceliyoruz; görüyoruz ki daha nice paketler açıklayacağız ama sonuçta sokakta vatandaşın, halkın, milletimizin sorunlarına güvenli ve vicdani bir şekilde karar verebilecek bir sistem kuramayacağımızı öngörüyorum. ‘Paketleyerek’ aslında mevzuat bütünlüğünü bozuyoruz, yasal bütünlüğü bozuyoruz amma velakin bu anlayıştan ve bu yaklaşımdan iktidarınız vazgeçmiş değil.”

“Hukuk sisteminin üç sacayağı da tarumar edildi”

Sarı sözlerine şöyle devam etti: “Yargı sistemi 3 sacayağından oluşmakta aslına bakarsanız: Savunma makamı, yargılama makamı, iddia makamı. Savunma makamıyla ilgili; sırf bir kişinin getirmek istediği, dayattığı "2 no.lu baro" "yeni çoklu baro" kavramıyla beraber kurmuş olduğunuz ve sebebinin, amacının net bir şekilde ortada olduğu, yargıyı siyasallaştıran anlayışınıza bugün kaynak yaratmak için Anayasa Mahkemesinin bozmuş olduğu kararı yine tahrip etmeye çalışıyorsunuz, buradaki adaleti ve vicdanı bile sağlayamıyorsunuz. Kamudaki avukatları baskıyla ve zorla bazı barolara üye yaparak o baroları büyütmeye çalışsanız da ne yazık ki meslek örgütlerinin ve meslek erbaplarının bu konudaki tavrı açık ve net. Siz buradaki adaleti sağlayamadığınız için Anayasa Mahkemesi bu kararı bozuyor. Bugün, işte yüzde 40 ayrılan pay yüzde 30'a indirilerek yeniden arkadan dolanmaya çalışılıyor ama Baro Başkanımız da sabah yapmış olduğu konuşmada da söylediği gibi aradaki yaratılan fark hiçbir anlam ifade etmiyor.”

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.