Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ÇOCUK KÖYÜNDE ENGELLİ ÇOCUKLARDAN PARA ALINMASIN. AHMET BAŞKAN “BU HATAYI DÜZELTİN” TALİMATI VERİR

DÜNYA 18.07.2024 - 19:58, Güncelleme: 18.07.2024 - 19:58
 

ÇOCUK KÖYÜNDE ENGELLİ ÇOCUKLARDAN PARA ALINMASIN. AHMET BAŞKAN “BU HATAYI DÜZELTİN” TALİMATI VERİR

ÇOCUK KÖYÜNDE ENGELLİ ÇOCUKLARDAN PARA ALINMASIN. AHMET BAŞKAN “BU HATAYI DÜZELTİN” TALİMATI VERİR
ÇOCUK KÖYÜNDE ENGELLİ ÇOCUKLARDAN PARA ALINMASIN. AHMET BAŞKAN “BU HATAYI  DÜZELTİN” TALİMATI VERİR   Balıkesir’in meşhur ve tek olan bir ÇOCUK KÖYÜ  var. Zamanında davullu zurnalı, konserli açılışı yapılmış, ama teknik bazı nedenlerden dolayı da birkaç yıl önce yıkılmış ve tekrar düzeltilmişti. Şimdi bu çocuk köyü yine gündemde ama yatırım yaptı, alanı büyüttü, kapasite artırdı diye değil. ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZDAN ÜCRET ALMAYA BAŞLADI DİYE şehrin gündeminde. Engelli çocuktan para almak ne demek. Zaten bu çocuk hayata 1 – 0 geriden başlamış. Her konuda ailesine veya etrafına muhtaç durumda, destek almadan hiçbir şey yapamıyor. Eğlenmek hakkı iken eğlenemiyor, koşmak hakkı iken koşamıyor, gülmek hakkı iken gülemiyor, yemek yemek hakkı iken destek almadan yemek dahi yiyemiyor. Tek istediği diğer çoklar gibi ÇOCUK KÖYÜNE GİTMEK ve azda olsa hem sosyalleşmek hem de biraz olsun eğlenmek. Bu çocuklarımızın bu isteğinin yerine getirilmesi amacı ile çocuk köyüne giden engelli çocuklardan giriş ücreti alınmıyordu. İçerideki büfeden bir şey isterler se ona ücret ödüyorlardı. Doğru olan yöntem buydu. Zaman zaman yoğun eğlence programları oluyordu ve çocuklar çok güzel eğleniyordu. Bundan birkaç gün öncesine kadar engelli çocuklarımız, çocuk köyüne gittiği zaman ücretsiz olarak içeri girip eğlenebiliyordu. Ama bir yerlerden talimat gelmiş ve denilmiş ki ENGELLİ ÇOCUKLARDAN ÖDEME ALACAKSINIZ. Ayıptır, günahtır, sosyal belediyecilik bu değildir, halkın belediyesi olmak bu değildir. Engelli çocuklardan üç kuruş alsanız ne olacak, kasa mı dolacak tabi ki hayır, birisi egosunu mu tatmin edecek anlamadım. Ama engelli çocuklardan giriş parası almazsanız; ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜRSÜNÜZ, ÇOCUGU GÜLDÜĞÜ İÇİN KENDİSİDE GÜLEN ANNE BABA GÖRÜRSÜNÜZ. Eğer sizin de evinizde engelli bir birey var ise ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız. Yoksa dahi sadece empati yapmanız yeterli. Sadece empati… ENGELLİ ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN PARA KAZANILMAZ. AHMET BAŞKAN BİR TALİMATINIZ İLE BU HATA DÜZELTİLİR. HALK SİZDEN BU TALİMATI VERMENİZİ BEKLİYOR. GÜLMEYE HASRET YÜZLERİ GÜLMEKTEN MAHRUM BIRAKMAYIN. ÇOCUĞUMU ÇOCUK KÖYÜNE GÖTÜREMİYORUM DİYE BİR ANNENİN GÖZ YAŞI DÖKMESİNE NEDEN OLMAYIN. EGER O ÇOCUKLARIN PARASINA İHTİYAÇ VARSA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU KADAR ZOR DURUMDA İSE  TÜM BALIKESİR HALKI SİZE ASKIDA ENGELLİ ÇOCUKLARIN ÇOCUK KÖYÜNE GİRMESİNİ SAĞLAMAK AMACI İLE ASKIDA BİLET UYGULAMASI BAŞLATSIN. İLK ASKIDA BİLET PARASI BENDEN.  
ÇOCUK KÖYÜNDE ENGELLİ ÇOCUKLARDAN PARA ALINMASIN. AHMET BAŞKAN “BU HATAYI DÜZELTİN” TALİMATI VERİR

ÇOCUK KÖYÜNDE ENGELLİ ÇOCUKLARDAN PARA ALINMASIN.

AHMET BAŞKAN “BU HATAYI  DÜZELTİN” TALİMATI VERİR

 

Balıkesir’in meşhur ve tek olan bir ÇOCUK KÖYÜ  var. Zamanında davullu zurnalı, konserli açılışı yapılmış, ama teknik bazı nedenlerden dolayı da birkaç yıl önce yıkılmış ve tekrar düzeltilmişti. Şimdi bu çocuk köyü yine gündemde ama yatırım yaptı, alanı büyüttü, kapasite artırdı diye değil. ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZDAN ÜCRET ALMAYA BAŞLADI DİYE şehrin gündeminde.

Engelli çocuktan para almak ne demek. Zaten bu çocuk hayata 1 – 0 geriden başlamış. Her konuda ailesine veya etrafına muhtaç durumda, destek almadan hiçbir şey yapamıyor. Eğlenmek hakkı iken eğlenemiyor, koşmak hakkı iken koşamıyor, gülmek hakkı iken gülemiyor, yemek yemek hakkı iken destek almadan yemek dahi yiyemiyor. Tek istediği diğer çoklar gibi ÇOCUK KÖYÜNE GİTMEK ve azda olsa hem sosyalleşmek hem de biraz olsun eğlenmek.

Bu çocuklarımızın bu isteğinin yerine getirilmesi amacı ile çocuk köyüne giden engelli çocuklardan giriş ücreti alınmıyordu. İçerideki büfeden bir şey isterler se ona ücret ödüyorlardı. Doğru olan yöntem buydu. Zaman zaman yoğun eğlence programları oluyordu ve çocuklar çok güzel eğleniyordu.

Bundan birkaç gün öncesine kadar engelli çocuklarımız, çocuk köyüne gittiği zaman ücretsiz olarak içeri girip eğlenebiliyordu. Ama bir yerlerden talimat gelmiş ve denilmiş ki ENGELLİ ÇOCUKLARDAN ÖDEME ALACAKSINIZ.

Ayıptır, günahtır, sosyal belediyecilik bu değildir, halkın belediyesi olmak bu değildir.

Engelli çocuklardan üç kuruş alsanız ne olacak, kasa mı dolacak tabi ki hayır, birisi egosunu mu tatmin edecek anlamadım.

Ama engelli çocuklardan giriş parası almazsanız; ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜRSÜNÜZ, ÇOCUGU GÜLDÜĞÜ İÇİN KENDİSİDE GÜLEN ANNE BABA GÖRÜRSÜNÜZ.

Eğer sizin de evinizde engelli bir birey var ise ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız. Yoksa dahi sadece empati yapmanız yeterli. Sadece empati…

ENGELLİ ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN PARA KAZANILMAZ.

AHMET BAŞKAN BİR TALİMATINIZ İLE BU HATA DÜZELTİLİR. HALK SİZDEN BU TALİMATI VERMENİZİ BEKLİYOR. GÜLMEYE HASRET YÜZLERİ GÜLMEKTEN MAHRUM BIRAKMAYIN. ÇOCUĞUMU ÇOCUK KÖYÜNE GÖTÜREMİYORUM DİYE BİR ANNENİN GÖZ YAŞI DÖKMESİNE NEDEN OLMAYIN.

EGER O ÇOCUKLARIN PARASINA İHTİYAÇ VARSA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU KADAR ZOR DURUMDA İSE  TÜM BALIKESİR HALKI SİZE ASKIDA ENGELLİ ÇOCUKLARIN ÇOCUK KÖYÜNE GİRMESİNİ SAĞLAMAK AMACI İLE ASKIDA BİLET UYGULAMASI BAŞLATSIN.

İLK ASKIDA BİLET PARASI BENDEN.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.