Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ekrem İmamoğlu: “Cumhurbaşkanı adaylığı kavramı kirlendi”

DÜNYA 21.10.2024 - 16:44, Güncelleme: 21.10.2024 - 16:44
 

Ekrem İmamoğlu: “Cumhurbaşkanı adaylığı kavramı kirlendi”

Ekrem İmamoğlu: “Cumhurbaşkanı adaylığı kavramı kirlendi”
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu adaylık kavramı, yani ‘aday mısınız?' boyutu kirlendi. Bu, her gün yazılan çizilen bir pozisyona evrildi ve bu gerçekten bizi yoran bir iş” dedi. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, medya temsilcileri ile bir araya geldi. İmamoğlu, açıklamalarının ardından medya temsilcilerinin sorularını cevapladı. Bir gazeteci tarafından İstanbul Büro Başkanlığına seçilen İbrahim Kaboğlu'nun Anayasa'nın ilk 4 maddesine dokunulabileceğine yönelik açıklamalarını sorması üzerine İmamoğlu, Anayasa'nın ilk dört maddesinin Türkiye'de mevzu edilecek bir durum olmadığını dile getirdi. “Kaboğlu, kötü bir başlangıç yaptı” Kaboğlu'nun açıklamalarını ‘talihsiz açıklama' olarak nitelendiren İmamoğlu, “Bugünden ürettiği polemiğin hem kendi iş düzenine ve anlayışına hem kapsadığı baronun anlayışına ters olduğunu düşünüyorum. Kötü bir başlangıç yaptı, üzüldüm şahsı adına” ifadelerini kullandı. “Hala ülkenin kurumlarına güzel dinimizi alet ederek mekanizmalar oluşturan yapılar vardır” FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün sorulması üzerine İmamoğlu, Türkiye'ye çok büyük bir travma yaşatıldığını kaydederek, “Bu ülkede başka örgütlerin, oluşumların üreme ve türeme kapasitesi vardır ve bu hala devam etmektedir. Hala ülkenin kurumlarına sızan, güzel dinimizi ve inancımızı alet ederek mekanizmalar oluşturan yapılar vardır. Bunların karşısında hala susanlar vardır ve bu susanlar Türkiye'nin niçin hala o uçurumun kenarında gezdirilmesine fırsat veriyorlar?” açıklamasında bulundu. “Ben ciddi bir yargısal tacize uğradığımı düşünüyorum” Bir gazeteci tarafından "ahmak davası" olarak bilinen ve istinaf sürecinde bulunan davanın sorulması üzerine İmamoğlu, “Ben kimseye ahmak demedim, bana ahmak diyene sözünü iade ettim, bu çok net. Bunu sokaktaki çocuğa sorun, size bunu şu anda anlatacak durumda ama bu konu tartışılıyor ve gerçekten ülkemizi meşgul ediyor. Ben de açıkçası bundan çok büyük üzüntü duyuyorum. Ben ciddi bir yargısal tacize uğradığımı düşünüyorum. 2019 yılından beri bu konunun gündemde tutulması yaşandığı ortamdan yaklaşık bir yıl, bir buçuk yıl sonra bir soruşturmaya daha doğrusu bir yargıya sevk edilmesi komik bir durum. Bunu bazen yurt dışında soranlar oluyor, vallahi nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Utanıyorum ve anlatamıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Ekrem İmamoğlu: “Cumhurbaşkanı adaylığı kavramı kirlendi”

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu adaylık kavramı, yani ‘aday mısınız?' boyutu kirlendi. Bu, her gün yazılan çizilen bir pozisyona evrildi ve bu gerçekten bizi yoran bir iş” dedi.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, medya temsilcileri ile bir araya geldi. İmamoğlu, açıklamalarının ardından medya temsilcilerinin sorularını cevapladı.
Bir gazeteci tarafından İstanbul Büro Başkanlığına seçilen İbrahim Kaboğlu'nun Anayasa'nın ilk 4 maddesine dokunulabileceğine yönelik açıklamalarını sorması üzerine İmamoğlu, Anayasa'nın ilk dört maddesinin Türkiye'de mevzu edilecek bir durum olmadığını dile getirdi.
“Kaboğlu, kötü bir başlangıç yaptı”
Kaboğlu'nun açıklamalarını ‘talihsiz açıklama' olarak nitelendiren İmamoğlu, “Bugünden ürettiği polemiğin hem kendi iş düzenine ve anlayışına hem kapsadığı baronun anlayışına ters olduğunu düşünüyorum. Kötü bir başlangıç yaptı, üzüldüm şahsı adına” ifadelerini kullandı.
“Hala ülkenin kurumlarına güzel dinimizi alet ederek mekanizmalar oluşturan yapılar vardır”
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün sorulması üzerine İmamoğlu, Türkiye'ye çok büyük bir travma yaşatıldığını kaydederek, “Bu ülkede başka örgütlerin, oluşumların üreme ve türeme kapasitesi vardır ve bu hala devam etmektedir. Hala ülkenin kurumlarına sızan, güzel dinimizi ve inancımızı alet ederek mekanizmalar oluşturan yapılar vardır. Bunların karşısında hala susanlar vardır ve bu susanlar Türkiye'nin niçin hala o uçurumun kenarında gezdirilmesine fırsat veriyorlar?” açıklamasında bulundu.
“Ben ciddi bir yargısal tacize uğradığımı düşünüyorum”
Bir gazeteci tarafından "ahmak davası" olarak bilinen ve istinaf sürecinde bulunan davanın sorulması üzerine İmamoğlu, “Ben kimseye ahmak demedim, bana ahmak diyene sözünü iade ettim, bu çok net. Bunu sokaktaki çocuğa sorun, size bunu şu anda anlatacak durumda ama bu konu tartışılıyor ve gerçekten ülkemizi meşgul ediyor. Ben de açıkçası bundan çok büyük üzüntü duyuyorum. Ben ciddi bir yargısal tacize uğradığımı düşünüyorum. 2019 yılından beri bu konunun gündemde tutulması yaşandığı ortamdan yaklaşık bir yıl, bir buçuk yıl sonra bir soruşturmaya daha doğrusu bir yargıya sevk edilmesi komik bir durum. Bunu bazen yurt dışında soranlar oluyor, vallahi nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Utanıyorum ve anlatamıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.