Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İL SAĞLIKTA PROMOSYON SKANDALI

GÜNDEM 25.07.2024 - 19:07, Güncelleme: 25.07.2024 - 19:07
 

İL SAĞLIKTA PROMOSYON SKANDALI

İL SAĞLIKTA PROMOSYON SKANDALI
İL SAĞLIKTA PROMOSYON SKANDALI Balıkesir’de ki Sağlık Çalışanlarının Sözleşmeye Aykırı İşlemlerden Dolayı Ne Yapacağını Bilemez Durumda olduğu iddia ediliyor.   Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü de 2022 yılında yaklaşık 13000 personeli için 2022 – 2027 süresini kapsayan promosyon ihalesine çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası Toplantı Salonunda 09.03.2022 tarihinde yapılan ihaleyi şartname kapsamında Yapı Kredi Bankası kazandı. Hazırlanan banka promosyon komisyonunda İl Sağlık müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Bülent ŞAHAN, İl Sağlık müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı İbrahim SÖYLER, Balıkesir Sağlık Sen Şube Başkanı Nihat ERZİ ve Balıkesir Öz Sağlık -İş Sendikası Şube Başkanı İsmail ÖZTÜRK’ün imzası vardı. BALIKESİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİ MAAŞ VE BANKA PROMOSYON İHALE ŞARTNAMESİ’nde maddeler yazıldı. Bu maddelerde hem kurum hem de bankanın yükümlülükleri yazıyordu. Sayfalar dolusu maddeyi burada yazmayacağız. Ama teknik şartnamede olan fakat yerine getirilmediği iddia edilen bazı maddeleri yazacağız. Bu maddelerin uygulanıp uygulanmadığı ile ilgili hem promosyon komisyonuna hem de İl Sağlık Müdürüne sorular soracağız. Çünkü sağlık çalışanlarının yapılan protokole aykırı işlem yapıldığı ve işlemlerden komisyon kesildiği ile ilgili ciddi iddiaları var. Biz gazetecilik görevimizi yerine getirip hem İl Sağlık Müdürü Kadir Keskin beye hem de komisyonda imzası olan kişilere bazı sorular sormak istiyoruz.   İddialara istinaden teknik şartnamede olan yapılmadığı beyan edilen işler ile ilgili sorularımız; Madde 14-2 de geçen; kurum çerisine işi alan banka tarafından ATM kurma işlemi yapıldı mı? İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda talepte bulundu mu? Bulunmadı ise neden bulunmadı? Madde 15-4 , 15-5 , 15-6 , 15-7 , 15-8 , 15- 9 da geçen; şartları yerine getiriyor mu? Mesela başka bir hesaba havale veya eft işlemi yapıldığında komisyon kesiyor mu? Komisyon kesiyor ise ne kadar komisyon kesiyor? Eft veya havale harici işlemlerden de komisyon alıyor mu? Bu durumun veya durumlarun tespiti halinde banka kesilen komisyonları iade edecek mi? Kesildiği iddia edilen komisyonların yıllık tutarı kaç milyon TL? Madde 16-1 de geçen; eğer bu şartlardan bire uymaz ise sözleşmenin iptal edilmesi gerekir mi? Madde 17-1 de geçen; ihtilaf durumu ortaya çıkarsa mahkemeye verilip icra yoluna gidilecek mi?   Sayın valim; konu ile ilgili size sözleşme iletildi mi veya bilgi verildi mi bilmiyorum. Ama bankanın sözleşmeye aykırı olarak sağlık çalışanlarından komisyon kestiği ile ilgili ciddi iddialar var. Tüm sağlık çalışanlarından kesinti yapıldığını düşününce rakam milyonları buluyor. Konu hakkında müfettiş görevlendirilmesi ve inceleme yapılması sağlık çalışanlarının haklarını korumak adına önem arz etmektedir.  
İL SAĞLIKTA PROMOSYON SKANDALI

İL SAĞLIKTA PROMOSYON SKANDALI

Balıkesir’de ki Sağlık Çalışanlarının Sözleşmeye Aykırı İşlemlerden Dolayı Ne Yapacağını Bilemez Durumda olduğu iddia ediliyor.

 

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü de 2022 yılında yaklaşık 13000 personeli için 2022 – 2027 süresini kapsayan promosyon ihalesine çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası Toplantı Salonunda 09.03.2022 tarihinde yapılan ihaleyi şartname kapsamında Yapı Kredi Bankası kazandı. Hazırlanan banka promosyon komisyonunda İl Sağlık müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Bülent ŞAHAN, İl Sağlık müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı İbrahim SÖYLER, Balıkesir Sağlık Sen Şube Başkanı Nihat ERZİ ve Balıkesir Öz Sağlık -İş Sendikası Şube Başkanı İsmail ÖZTÜRK’ün imzası vardı.

BALIKESİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİ MAAŞ VE BANKA PROMOSYON İHALE ŞARTNAMESİ’nde maddeler yazıldı. Bu maddelerde hem kurum hem de bankanın yükümlülükleri yazıyordu. Sayfalar dolusu maddeyi burada yazmayacağız. Ama teknik şartnamede olan fakat yerine getirilmediği iddia edilen bazı maddeleri yazacağız. Bu maddelerin uygulanıp uygulanmadığı ile ilgili hem promosyon komisyonuna hem de İl Sağlık Müdürüne sorular soracağız. Çünkü sağlık çalışanlarının yapılan protokole aykırı işlem yapıldığı ve işlemlerden komisyon kesildiği ile ilgili ciddi iddiaları var. Biz gazetecilik görevimizi yerine getirip hem İl Sağlık Müdürü Kadir Keskin beye hem de komisyonda imzası olan kişilere bazı sorular sormak istiyoruz.

 

İddialara istinaden teknik şartnamede olan yapılmadığı beyan edilen işler ile ilgili sorularımız;

Madde 14-2 de geçen; kurum çerisine işi alan banka tarafından ATM kurma işlemi yapıldı mı? İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda talepte bulundu mu? Bulunmadı ise neden bulunmadı?

Madde 15-4 , 15-5 , 15-6 , 15-7 , 15-8 , 15- 9 da geçen; şartları yerine getiriyor mu? Mesela başka bir hesaba havale veya eft işlemi yapıldığında komisyon kesiyor mu? Komisyon kesiyor ise ne kadar komisyon kesiyor? Eft veya havale harici işlemlerden de komisyon alıyor mu? Bu durumun veya durumlarun tespiti halinde banka kesilen komisyonları iade edecek mi? Kesildiği iddia edilen komisyonların yıllık tutarı kaç milyon TL?

Madde 16-1 de geçen; eğer bu şartlardan bire uymaz ise sözleşmenin iptal edilmesi gerekir mi?

Madde 17-1 de geçen; ihtilaf durumu ortaya çıkarsa mahkemeye verilip icra yoluna gidilecek mi?

 

Sayın valim; konu ile ilgili size sözleşme iletildi mi veya bilgi verildi mi bilmiyorum. Ama bankanın sözleşmeye aykırı olarak sağlık çalışanlarından komisyon kestiği ile ilgili ciddi iddialar var. Tüm sağlık çalışanlarından kesinti yapıldığını düşününce rakam milyonları buluyor. Konu hakkında müfettiş görevlendirilmesi ve inceleme yapılması sağlık çalışanlarının haklarını korumak adına önem arz etmektedir.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.