Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden sanık hakim karşısında

GÜNDEM 22.10.2024 - 15:51, Güncelleme: 22.10.2024 - 15:51
 

FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden sanık hakim karşısında

FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden sanık hakim karşısında
FETÖ'nün sözde Türkiye imamı olan firari Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan sanık hakim karşısına çıktı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasının en üst düzey sivil sorumlusu olan firari Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmasını sağladığı iddiasıyla tutuklanan Cihat Yıldız'ın yargılanmasına başlandı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Cihat Yıldız Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Savunma yapmadı Duruşmada söz alan sanık Yıldız, kimliği olmadığı için vekalet veremediğini ve avukatı olmadığı için de savunma yapamayacağını ifade etti. ‘'Kendisine ‘FETÖ artıkları bana işkence yaptı' deyince bana tepki vermişti'' Tanık olarak ifade veren H.D., sanığa bir keresinde Amasya adliyesinde çalıştığı dönem bir Savcı odasında çay verdiğini ve sanığı buradan tanıdığını belirterek, ‘'Ben kendisine ‘FETÖ artıkları bana işkence yaptı' deyince bana tepki vermişti Savcı yanındayken. Savcı da azarlamıştı beni. O Savcı sanık Yıldız'a ‘Oğuz abi' diyordu. Benim kendisiyle herhangi bir tanışıklığım yoktu. Kendisiyle ilgili haberler çıkıyordu, oradan tanıdım. Bu mahkemede yargılandığını da gazeteden öğrendim, bu yüzden dilekçe yazıp tanık olarak dinlenmek istedim'' şeklinde konuştu. Tanık beyanına karşı savunma yapan sanık Yıldız, o tarihlerde hakkında yakalama kararının bulunduğunu, Amasya Adliyesi'ne veya Amasya Cezaevine gitmesinin mümkün olmadığını belirtti. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, eksik hususların giderilmesini talep etti.  
FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden sanık hakim karşısında

FETÖ'nün sözde Türkiye imamı olan firari Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan sanık hakim karşısına çıktı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasının en üst düzey sivil sorumlusu olan firari Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmasını sağladığı iddiasıyla tutuklanan Cihat Yıldız'ın yargılanmasına başlandı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Cihat Yıldız Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.
Savunma yapmadı Duruşmada söz alan sanık Yıldız, kimliği olmadığı için vekalet veremediğini ve avukatı olmadığı için de savunma yapamayacağını ifade etti.
‘'Kendisine ‘FETÖ artıkları bana işkence yaptı' deyince bana tepki vermişti''
Tanık olarak ifade veren H.D., sanığa bir keresinde Amasya adliyesinde çalıştığı dönem bir Savcı odasında çay verdiğini ve sanığı buradan tanıdığını belirterek, ‘'Ben kendisine ‘FETÖ artıkları bana işkence yaptı' deyince bana tepki vermişti Savcı yanındayken. Savcı da azarlamıştı beni. O Savcı sanık Yıldız'a ‘Oğuz abi' diyordu. Benim kendisiyle herhangi bir tanışıklığım yoktu. Kendisiyle ilgili haberler çıkıyordu, oradan tanıdım. Bu mahkemede yargılandığını da gazeteden öğrendim, bu yüzden dilekçe yazıp tanık olarak dinlenmek istedim'' şeklinde konuştu.
Tanık beyanına karşı savunma yapan sanık Yıldız, o tarihlerde hakkında yakalama kararının bulunduğunu, Amasya Adliyesi'ne veya Amasya Cezaevine gitmesinin mümkün olmadığını belirtti. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, eksik hususların giderilmesini talep etti.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.