Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

MEZBAHA SKANDALI

GÜNDEM 01.08.2024 - 18:46, Güncelleme: 01.08.2024 - 18:46
 

MEZBAHA SKANDALI

MEZBAHA SKANDALI
MEZBAHA SKANDALI Kepsut Yolu üzerinde ki işletmesi BATAŞ (Balıkesir Tarım A.Ş.’ye) ait olan mezbaha ile ilgili çok ciddi iddialar var. İddiaların ilk birinci maddesi çok büyük hijyen sorunu olduğu ile ilgili. Diğer ikinci iddia ise mezbahada yer alan soğuk hava deposunun çalışmadığı ve etlerin soğutucularda dinlendirilemediği ile ilgili. SGK borcuna istinaden Sosyal Sigortalar Kurumuna verilen mezbaha bir şekilde işetme anlamında büyükşehir iştiraki olan BATAŞ şirketine geçti. Olabilir sıkıntı yok. Ama burada ki eski soğutma sisteminin iptal edilip yenisinin kurulması gerekiyormuş.   Biz bu haberimizde bize ulaşan resimler ve videolar var ama biz sadece 1 kare paylaşacağız. Çünkü hepsini yayınlarsak içiniz kaldırmayabilir.  Büyükşehir belediyesi tarafından bir ekibin acil olarak görevlendirilerek mezbaha da inceleme yapması gerekiyor. Sonuçta burası bir nevi gıda işleme yeri. Burasını açmak için izin alırken gıda veya et işleme tesisi diye işlem yapılıyordur diye düşünüyorum. İl Tarım bununla ilgili açıklama yapmak isterse yayınlarız. Burada gerçekten hijyen sorunu var mı?, Soğuk hava depolarında soğutma sorunu var mı?, kan veya diğer hayvansal atıklar nasıl bertaraf ediliyor gibi soruların cevabı bulunmalı ve vatandaşa anlatılmalı. İlla gidip oradan canlı yayın yapıp bakın gerçekten bu böyleymiş demeye gerek yok. Kanun var, nizam var, bazı şeyler bir talimatla çözülebilir. Bu durum ciddi halk sağlığı sorunu da oluşturmakta. Kasaplara, marketlere veya tüketiciye bozulmuş et vermek çok ciddi sorunlara neden olabilir. Bunun acilen önlenmesi için gerekli tedbirler alınmalı. Burasının Balıkesir Büyükşehir İştiraki bir şirkete ait olması yeni seçilen Ahmet AKIN başkana karşı yapılacak olan herhangi bir tuzak eylemi içinde fırsat yaratacak yer olması bakımından önem taşımakta. Eğer burasını işletmekte yetkili kişiler sorun yaşatıyorsa hemen değiştirilmeli. Eğer tesiste teknik bir sorun var ise de acilen teknik anlamda bakımların yapılması sağlanmalı. Son edindiğimiz bir bilgiyi aktarmakta fayda var. Bu tesis aslında çok eski bir tesismiş. Bir önceki başkan döneminde yenileme yapılmış ve işletime tekrar kazandırılmış. Fakat özellikle soğuk hava sistemi çok eski bir sistem olduğundan dolayı sürekli sorun yaşanıyormuş. Ve bir türlü teknik sorun giderilemiyormuş diye bilgi var. Yeni sisteme geçmek çok zor olmamalı. Dünya uzay savaşı yaparken bizim burada bir mezbahanın soğuk hava deposunu tamir ettiremiyor olmamız ne anlam taşır onu da sizlerin yorumuna bırakıyorum. Uzun lafın kısası, Sayın Ahmet AKIN başkanım; buraya acilen müdahale edilmesi için gerekli talimatı vermenizde yarar var. Eğer buradan kaynaklanan bir sorundan dolayı bir kişi dahi zehirlenecek olursa, toplu zehirlenme vakasını yazmak dahi istemiyorum, sonuçları çok ağır olur ve hesabını vermekte çok zor olur. Burada çalışıp görevini ihmal edip sizi hiçe sayan var ise de onun takdiri yine sizde. Siz halkın başkanısınız, Balıkesir Sizin Aileniz…İnsan Ailesinin Zarar Görmesini İstemez…  
MEZBAHA SKANDALI

MEZBAHA SKANDALI

Kepsut Yolu üzerinde ki işletmesi BATAŞ (Balıkesir Tarım A.Ş.’ye) ait olan mezbaha ile ilgili çok ciddi iddialar var. İddiaların ilk birinci maddesi çok büyük hijyen sorunu olduğu ile ilgili. Diğer ikinci iddia ise mezbahada yer alan soğuk hava deposunun çalışmadığı ve etlerin soğutucularda dinlendirilemediği ile ilgili.

SGK borcuna istinaden Sosyal Sigortalar Kurumuna verilen mezbaha bir şekilde işetme anlamında büyükşehir iştiraki olan BATAŞ şirketine geçti. Olabilir sıkıntı yok. Ama burada ki eski soğutma sisteminin iptal edilip yenisinin kurulması gerekiyormuş.

 

Biz bu haberimizde bize ulaşan resimler ve videolar var ama biz sadece 1 kare paylaşacağız. Çünkü hepsini yayınlarsak içiniz kaldırmayabilir.  Büyükşehir belediyesi tarafından bir ekibin acil olarak görevlendirilerek mezbaha da inceleme yapması gerekiyor. Sonuçta burası bir nevi gıda işleme yeri. Burasını açmak için izin alırken gıda veya et işleme tesisi diye işlem yapılıyordur diye düşünüyorum. İl Tarım bununla ilgili açıklama yapmak isterse yayınlarız. Burada gerçekten hijyen sorunu var mı?, Soğuk hava depolarında soğutma sorunu var mı?, kan veya diğer hayvansal atıklar nasıl bertaraf ediliyor gibi soruların cevabı bulunmalı ve vatandaşa anlatılmalı. İlla gidip oradan canlı yayın yapıp bakın gerçekten bu böyleymiş demeye gerek yok. Kanun var, nizam var, bazı şeyler bir talimatla çözülebilir.

Bu durum ciddi halk sağlığı sorunu da oluşturmakta. Kasaplara, marketlere veya tüketiciye bozulmuş et vermek çok ciddi sorunlara neden olabilir. Bunun acilen önlenmesi için gerekli tedbirler alınmalı. Burasının Balıkesir Büyükşehir İştiraki bir şirkete ait olması yeni seçilen Ahmet AKIN başkana karşı yapılacak olan herhangi bir tuzak eylemi içinde fırsat yaratacak yer olması bakımından önem taşımakta. Eğer burasını işletmekte yetkili kişiler sorun yaşatıyorsa hemen değiştirilmeli. Eğer tesiste teknik bir sorun var ise de acilen teknik anlamda bakımların yapılması sağlanmalı.

Son edindiğimiz bir bilgiyi aktarmakta fayda var. Bu tesis aslında çok eski bir tesismiş. Bir önceki başkan döneminde yenileme yapılmış ve işletime tekrar kazandırılmış. Fakat özellikle soğuk hava sistemi çok eski bir sistem olduğundan dolayı sürekli sorun yaşanıyormuş. Ve bir türlü teknik sorun giderilemiyormuş diye bilgi var. Yeni sisteme geçmek çok zor olmamalı.

Dünya uzay savaşı yaparken bizim burada bir mezbahanın soğuk hava deposunu tamir ettiremiyor olmamız ne anlam taşır onu da sizlerin yorumuna bırakıyorum.

Uzun lafın kısası, Sayın Ahmet AKIN başkanım; buraya acilen müdahale edilmesi için gerekli talimatı vermenizde yarar var. Eğer buradan kaynaklanan bir sorundan dolayı bir kişi dahi zehirlenecek olursa, toplu zehirlenme vakasını yazmak dahi istemiyorum, sonuçları çok ağır olur ve hesabını vermekte çok zor olur. Burada çalışıp görevini ihmal edip sizi hiçe sayan var ise de onun takdiri yine sizde. Siz halkın başkanısınız, Balıkesir Sizin Aileniz…İnsan Ailesinin Zarar Görmesini İstemez…

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.