Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Milletvekili Sarı; “En düşük emekli aylığı 26 bin lira olmalı”

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 07.07.2024 - 10:48, Güncelleme: 07.07.2024 - 10:54
 

Milletvekili Sarı; “En düşük emekli aylığı 26 bin lira olmalı”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının son 5 yılda en düşük emekli aylığını getirdiği durumu ortaya koydu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra emekliye kök maaş uygulanması nedeniyle 10 bin lira olan maaşlarına zam alamayacak olan emeklilerin, dana eti fiyatları, açlık sınırı rakamları, gıda enflasyonu, TÜİK ve ENAG verileri ile eriyişini gözler önüne seren CHP’li Serkan Sarı, “Emekli ve emekçi düşmanı AKP iktidarı, vatandaşımızın cebindeki paraya göz koymuş durumda” dedi.
getirdiği durumu ortaya koydu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra emekliye kök maaş uygulanması nedeniyle 10 bin lira olan maaşlarına zam alamayacak olan emeklilerin, dana eti fiyatları, açlık sınırı rakamları, gıda enflasyonu, TÜİK ve ENAG verileri ile eriyişini gözler önüne seren CHP’li Serkan Sarı, “Emekli ve emekçi düşmanı AKP iktidarı, vatandaşımızın cebindeki paraya göz koymuş durumda” dedi. En düşük emekli aylığı 2020 yılı ve sonrasında artırılmış olsa bile açlık sınırı ve enflasyon karşısında hızla eriyor ve bu veriler karşısında hep dip seviyede bulunuyor. “Emeklinin aylığı her geçen gün eridi” En düşük emekli aylığının hiçbir ihtiyacı karşılayamadığını belirten CHP’li Serkan Sarı, “Birçok iğneden ipliğe her kalemde fiyatlar katlanarak artarken bugün geldiğimiz noktada vatandaşlarımızın, emeklimizin hakkı her geçen gün eridi, eridi, eridi ve 2024 yılına geldiğimizde artık en düşük emekli maaşı olan 10 bin lira sokakta hiçbir ihtiyacı karşılayamaz duruma geldi. Hane halkı gelirleri çok düşmüş durumda” diye konuştu. “En düşük emekli aylığı 26 bin lira olacaktı” CHP’li Serkan Sarı şöyle devam etti: “Bugün AKP iktidarı reform yapıyorum, devrim yapıyorum, kalkındırıyorum, ülkemizin refahını arttırıyorum diyerek 2008 yılında yapmış olduğu emekli aylıklarındaki yasal düzenlemeyle bugün emeklimizi açlığa, yoksulluğa mahkum etti. Eğer bu yasal düzenleme olmamış olsaydı bugün en düşük emekli aylığımız 26 bin lira olacaktı. Biz bugün beklerdik ki ülkemizin kaynaklarını bugün emekliliğe olan vatandaşlarımıza, çiftçimize, bağ kurulumuza, SSK'lımıza, memur emeklimize kaynak olarak aktarılması. Ama velakin Maliye Bakanı sürekli çağrıda bulunuyor, gelecekte bir refahtan bahsediyor ama AKP iktidarda olduğu sürece o refahı görme şansımız yok. Bir bakan geliyor, bir bakan gidiyor, bakanların hepsi zengine bakıyor ama aşağıya dönüp çalışan emekçime, işçime ve refah içinde yaşaması gereken emeklime bakmıyor. Biz bugün beklerdik ki bu yasal düzenlemeyle kaybedilmiş olan hakların, yani 2008 yılındaki düzenlemeyle yapılmamış olsaydı bugünkü emekli başlığı maaşı 26 bin lira olacaktı. O zaman emekli aylığına biz bugün en düşük emekli aylığına 10 bin lira olan emekli aylığına yüzde 160 artış yaparak 26 bin liraya çıkarmalarını bekliyoruz” dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının son 5 yılda en düşük emekli aylığını getirdiği durumu ortaya koydu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra emekliye kök maaş uygulanması nedeniyle 10 bin lira olan maaşlarına zam alamayacak olan emeklilerin, dana eti fiyatları, açlık sınırı rakamları, gıda enflasyonu, TÜİK ve ENAG verileri ile eriyişini gözler önüne seren CHP’li Serkan Sarı, “Emekli ve emekçi düşmanı AKP iktidarı, vatandaşımızın cebindeki paraya göz koymuş durumda” dedi.

getirdiği durumu ortaya koydu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra emekliye kök maaş uygulanması nedeniyle 10 bin lira olan maaşlarına zam alamayacak olan emeklilerin, dana eti fiyatları, açlık sınırı rakamları, gıda enflasyonu, TÜİK ve ENAG verileri ile eriyişini gözler önüne seren CHP’li Serkan Sarı, “ Emekli ve emekçi düşmanı AKP iktidarı, vatandaşımızın cebindeki paraya göz koymuş durumda” dedi.

En düşük emekli aylığı 2020 yılı ve sonrasında artırılmış olsa bile açlık sınırı ve enflasyon karşısında hızla eriyor ve bu veriler karşısında hep dip seviyede bulunuyor. “Emeklinin aylığı her geçen gün eridi”

En düşük emekli aylığının hiçbir ihtiyacı karşılayamadığını belirten CHP’li Serkan Sarı, “Birçok iğneden ipliğe her kalemde fiyatlar katlanarak artarken bugün geldiğimiz noktada vatandaşlarımızın, emeklimizin hakkı her geçen gün eridi, eridi, eridi ve 2024 yılına geldiğimizde artık en düşük emekli maaşı olan 10 bin lira sokakta hiçbir ihtiyacı karşılayamaz duruma geldi. Hane halkı gelirleri çok düşmüş durumda” diye konuştu.

“En düşük emekli aylığı 26 bin lira olacaktı” CHP’li Serkan Sarı şöyle devam etti: “Bugün AKP iktidarı reform yapıyorum, devrim yapıyorum, kalkındırıyorum, ülkemizin refahını arttırıyorum diyerek 2008 yılında yapmış olduğu emekli aylıklarındaki yasal düzenlemeyle bugün emeklimizi açlığa, yoksulluğa mahkum etti. Eğer bu yasal düzenleme olmamış olsaydı bugün en düşük emekli aylığımız 26 bin lira olacaktı. Biz bugün beklerdik ki ülkemizin kaynaklarını bugün emekliliğe olan vatandaşlarımıza, çiftçimize, bağ kurulumuza, SSK'lımıza, memur emeklimize kaynak olarak aktarılması. Ama velakin Maliye Bakanı sürekli çağrıda bulunuyor, gelecekte bir refahtan bahsediyor ama AKP iktidarda olduğu sürece o refahı görme şansımız yok. Bir bakan geliyor, bir bakan gidiyor, bakanların hepsi zengine bakıyor ama aşağıya dönüp çalışan emekçime, işçime ve refah içinde yaşaması gereken emeklime bakmıyor. Biz bugün beklerdik ki bu yasal düzenlemeyle kaybedilmiş olan hakların, yani 2008 yılındaki düzenlemeyle yapılmamış olsaydı bugünkü emekli başlığı maaşı 26 bin lira olacaktı. O zaman emekli aylığına biz bugün en düşük emekli aylığına 10 bin lira olan emekli aylığına yüzde 160 artış yaparak 26 bin liraya çıkarmalarını bekliyoruz” dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.