Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Öğretmene Önce Ödül… Pardon Kamu Zararı Geri Verin!

GÜNDEM 15.08.2024 - 19:29, Güncelleme: 16.08.2024 - 10:46
 

Öğretmene Önce Ödül… Pardon Kamu Zararı Geri Verin!

Öğretmene Önce Ödül… Pardon Kamu Zararı Geri Verin!
Öğretmene Önce Ödül… Pardon Kamu Zararı Geri Verin!    Komisyondakiler görevini gereği gibi yapmadı, öğretmenlere verilen ödüller geri istendi. 11 öğretmene önce ödül sonra pardon ödülleri geri verin kamu zararı var denildi. Hem de faizi ile birlikte geri ödenmesi istendi.          Ayvalık, Burhaniye , Bandırma, Gönen ve Karesi ilçelerinde gerçekleşen olayda Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü    sorumlulardan değil mağdurlardan ödeme yapmaları istendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde  her eğitim-öğretim yılında üstün başarı belgesi alan personeller arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri/İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan komisyonlar tarafından yapılan sıralama değerlendirmeleri neticesinde başarılı olan personele ödül verilmektedir. Ödül miktarı yıldan yıla fark etmekle beraber (4500-5000TL) arası bir maddi miktar ödül olarak personelin hesabına yatmaktadır.    2023 yılında yapılan ve tüm Türkiye ‘de olduğu gibi Balıkesir ilinde de komisyonlar aracılığıyla başarılı personel değerlendirmeleri yapılmış ve ödül teklifleri gerçekleşmiştir. komisyonlar tarafından yapılan değerlendirme neticesinde ödül alan personelin ödülleri maaş hesaplarına yatırılmıştır. Gelin görün ki bazı ilçe milli eğitim müdürlüklerinde ki komisyonlarca tekrardan yapılan değerlendirme de  MEB Personeline Başarı, Üstün Başarı ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge’de belirtilen şartları taşımadığı halde ödül verildiği tespit edilmiş.    Önce personele ödül verildi. Sonra ödüller pardon deyip geri istendi. Sorumlu komisyon üyeleri  hakkında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma açılmayıp ödül verilen öğretmenlerin ödüllerinin yasal faiziyle kamu zararı adı altında istenmesi tepkilere sebep oldu. Ve öğretmenlerden ödemeler resmi yazı ile geri istendi. Bu durum öğretmenleri rencide etmek değil de nedir?  Önce sen başarılısın, takdir ediyoruz, seni teşvik etmek için ve başarılarının devamı için ödül veriyoru diyorsun, sonra PARDON YANLIŞ KARAR VERİLMİŞ diyorsun. Bu akla mantığa sığan bir şeymidir? Ayrıca bunun sorunlusu öğretmen midir yoksa bu kararı veren komisyon üyeleri mi? Peki komisyon üyeleri hakkında kamu zararına neden olmak, veya kişiler hakkında yanlış karar vermekten dolayı soruşturma açıldı mı? Açılmadı ise neden?     Kamu zararının sorumlusu MEB Personeline Başarı, Üstün Başarı ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge’de belirtilen şartları taşımadığı halde o ödülleri öğretmenlere verip sonra geri istenmesine sebep olan komisyon üyelerinin sebep olduğu olayın mağdurları yine öğretmenler oldu. Buradan göreve yeni başlayan Sayın Murat DEMİR hocamıza yeni göreviniz hayırlı olsun diyoruz. Olay kendisinden önceki dönemde yaşanmış olsa da, devlette süreklilik esastır.  Murat hocam; Bu mağduriyeti, öğretmene yaşatılan rencideyi gidermek için bir şey yapacak mısınız? Görevini düzgün yapmayan komisyon üyeleri hakkında yasal işlem başlatacakmısınız?
Öğretmene Önce Ödül… Pardon Kamu Zararı Geri Verin!

Öğretmene Önce Ödül…

Pardon Kamu Zararı Geri Verin!

 

 Komisyondakiler görevini gereği gibi yapmadı, öğretmenlere verilen ödüller geri istendi. 11 öğretmene önce ödül sonra pardon ödülleri geri verin kamu zararı var denildi. Hem de faizi ile birlikte geri ödenmesi istendi.

 

       Ayvalık, Burhaniye , Bandırma, Gönen ve Karesi ilçelerinde gerçekleşen olayda Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü    sorumlulardan değil mağdurlardan ödeme yapmaları istendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde  her eğitim-öğretim yılında üstün başarı belgesi alan personeller arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri/İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan komisyonlar tarafından yapılan sıralama değerlendirmeleri neticesinde başarılı olan personele ödül verilmektedir. Ödül miktarı yıldan yıla fark etmekle beraber (4500-5000TL) arası bir maddi miktar ödül olarak personelin hesabına yatmaktadır.

   2023 yılında yapılan ve tüm Türkiye ‘de olduğu gibi Balıkesir ilinde de komisyonlar aracılığıyla başarılı personel değerlendirmeleri yapılmış ve ödül teklifleri gerçekleşmiştir. komisyonlar tarafından yapılan değerlendirme neticesinde ödül alan personelin ödülleri maaş hesaplarına yatırılmıştır.

Gelin görün ki bazı ilçe milli eğitim müdürlüklerinde ki komisyonlarca tekrardan yapılan değerlendirme de  MEB Personeline Başarı, Üstün Başarı ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge’de belirtilen şartları taşımadığı halde ödül verildiği tespit edilmiş.

   Önce personele ödül verildi. Sonra ödüller pardon deyip geri istendi. Sorumlu komisyon üyeleri  hakkında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma açılmayıp ödül verilen öğretmenlerin ödüllerinin yasal faiziyle kamu zararı adı altında istenmesi tepkilere sebep oldu. Ve öğretmenlerden ödemeler resmi yazı ile geri istendi. Bu durum öğretmenleri rencide etmek değil de nedir?  Önce sen başarılısın, takdir ediyoruz, seni teşvik etmek için ve başarılarının devamı için ödül veriyoru diyorsun, sonra PARDON YANLIŞ KARAR VERİLMİŞ diyorsun. Bu akla mantığa sığan bir şeymidir? Ayrıca bunun sorunlusu öğretmen midir yoksa bu kararı veren komisyon üyeleri mi? Peki komisyon üyeleri hakkında kamu zararına neden olmak, veya kişiler hakkında yanlış karar vermekten dolayı soruşturma açıldı mı? Açılmadı ise neden?

    Kamu zararının sorumlusu MEB Personeline Başarı, Üstün Başarı ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge’de belirtilen şartları taşımadığı halde o ödülleri öğretmenlere verip sonra geri istenmesine sebep olan komisyon üyelerinin sebep olduğu olayın mağdurları yine öğretmenler oldu.

Buradan göreve yeni başlayan Sayın Murat DEMİR hocamıza yeni göreviniz hayırlı olsun diyoruz. Olay kendisinden önceki dönemde yaşanmış olsa da, devlette süreklilik esastır.  Murat hocam; Bu mağduriyeti, öğretmene yaşatılan rencideyi gidermek için bir şey yapacak mısınız? Görevini düzgün yapmayan komisyon üyeleri hakkında yasal işlem başlatacakmısınız?

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.