Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

TEKZİP YAZISI

DÜNYA 09.08.2024 - 17:09, Güncelleme: 09.08.2024 - 17:09
 

TEKZİP YAZISI

TEKZİP YAZISI
TEKZİP YAZISI 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bir haberimiz ile ilgili tekzip yayınlanması kararı verilmiş. Yayınlanması istenen tekzip metni; “”06.06.2024 tarihinde https:/www.balikesirkulisgazetesi.com adresinde yayınlanan haberin ve Balıkesir Kulis Gazetesinin 07.06.2024 tarih, 154 sayısı ile yapılan ana sayfadaki “öğrenciye taciz mesajı” başlıklı haberde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan bir disiplin sorışturmasına konu olan bir şikayet dosyası ile ilgili geçeklere bağdaşmayan, suç teşkil eden, müvekkilimize yönelik asılsız iddia ve ithamlarda bulunulmuştur. Bu konuda daha önce muhatabın sunuculuğunu yaptığı yandaş medya tv kanalında 29.05.2024 tarihinde yayınlanan Ersin Karatağ ile Gündem Balıkesir Ersin Karatağ soruyor Gazeteciler yanıtlıyor isimli programın 31. Bölümünde https:/www.youtube.com/live/apN7A5dnD5E url adresinde aynı tekzibe konu haber yapılmış ve bu haberin tekzibi için Balıkesir 1. Noterliğinin 04.06.2024 tarihli 10781 yevmiye numaralı ihtarnamesi keşide edilerek yayınlatılması istenmiştir. Müvekkilimiz öğretmendir ve söze konu okulda müdür yardımcısıdır. Müvekkilimiz soruşturmaya konu olayı öğrenir öğrenmez tutanakla yetkililere bildirmiş, üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmiştir. Söze konu yayında müvekkilimizin sanki üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeyen öğrencilerin haklarının zayi olmasına sebebiyet veren bir öğretmen olduğu algısı yaratılmaya çalışılmıştır. Bu hususlar asla gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan asılsız, suç teşkil eden haberlerle müvekkilimizin görev yaptığı okulda gerek öğrenciler gerek veliler gerek mesai arkadaşları gerek baglı olduğu kurum gerekse kamu oyu önünde yıllardır şeref ve haysiyetle yürüttüğü mesleğindeki saygınlığının büyük yara almasına ve kişilik haklarının ağır zedelenmesine sebebiyet verilmiştir. Haberlerde ileri sürülen beyanlar gerçek dışı olup, suç teşkil eden iftira mahiyetindedir. Bu haber 5187 sayılı kanunun basın, meslek ve ilkelerine aykırıdır. Adalet ve tarafsızlığa saygılı olma, kişi yada kuruluşlara aşağılayıcı yalan ve iftira niteliği taşıyan yayın yapma özel amaçlara hizmet eden haber yayın yasagı ilkelerine uygun değildir. Söz konusu gerçek dışı olan bu haberle ilgili yasal haklarımızı, eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağımızı da dikkatinize sunarız. Bundan dolayı yasal yollardan suç duyurusu ve tazminat istenmesi yoluna da gidileceğini bildiririz. Müvekkilimizin isminin açık olarak zikredilerek yapılan yayının gerçek dışı ve suç teşkil ettiği ve maksatlı olduğunu, müvekkilimizin öğretmen olarak tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini halkımızın bu konuyu bilmesini temin amaçlı, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”” Evet mahkemenin verdiği tekzip kararı bu şekildeydi. Şimdide yandaki yeni haberimizi okuyun ve gerçeklerin ne olduğunu, bizim yaptığımız haberin adli doyalar da dahi olduğunu bilin istiyoruz.    
TEKZİP YAZISI

TEKZİP YAZISI

2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bir haberimiz ile ilgili tekzip yayınlanması kararı verilmiş. Yayınlanması istenen tekzip metni;

“”06.06.2024 tarihinde https:/www.balikesirkulisgazetesi.com adresinde yayınlanan haberin ve Balıkesir Kulis Gazetesinin 07.06.2024 tarih, 154 sayısı ile yapılan ana sayfadaki “öğrenciye taciz mesajı” başlıklı haberde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan bir disiplin sorışturmasına konu olan bir şikayet dosyası ile ilgili geçeklere bağdaşmayan, suç teşkil eden, müvekkilimize yönelik asılsız iddia ve ithamlarda bulunulmuştur. Bu konuda daha önce muhatabın sunuculuğunu yaptığı yandaş medya tv kanalında 29.05.2024 tarihinde yayınlanan Ersin Karatağ ile Gündem Balıkesir Ersin Karatağ soruyor Gazeteciler yanıtlıyor isimli programın 31. Bölümünde https:/www.youtube.com/live/apN7A5dnD5E url adresinde aynı tekzibe konu haber yapılmış ve bu haberin tekzibi için Balıkesir 1. Noterliğinin 04.06.2024 tarihli 10781 yevmiye numaralı ihtarnamesi keşide edilerek yayınlatılması istenmiştir. Müvekkilimiz öğretmendir ve söze konu okulda müdür yardımcısıdır. Müvekkilimiz soruşturmaya konu olayı öğrenir öğrenmez tutanakla yetkililere bildirmiş, üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmiştir. Söze konu yayında müvekkilimizin sanki üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeyen öğrencilerin haklarının zayi olmasına sebebiyet veren bir öğretmen olduğu algısı yaratılmaya çalışılmıştır. Bu hususlar asla gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan asılsız, suç teşkil eden haberlerle müvekkilimizin görev yaptığı okulda gerek öğrenciler gerek veliler gerek mesai arkadaşları gerek baglı olduğu kurum gerekse kamu oyu önünde yıllardır şeref ve haysiyetle yürüttüğü mesleğindeki saygınlığının büyük yara almasına ve kişilik haklarının ağır zedelenmesine sebebiyet verilmiştir.

Haberlerde ileri sürülen beyanlar gerçek dışı olup, suç teşkil eden iftira mahiyetindedir. Bu haber 5187 sayılı kanunun basın, meslek ve ilkelerine aykırıdır. Adalet ve tarafsızlığa saygılı olma, kişi yada kuruluşlara aşağılayıcı yalan ve iftira niteliği taşıyan yayın yapma özel amaçlara hizmet eden haber yayın yasagı ilkelerine uygun değildir. Söz konusu gerçek dışı olan bu haberle ilgili yasal haklarımızı, eksiksiz ve etkin bir şekilde kullanacağımızı da dikkatinize sunarız. Bundan dolayı yasal yollardan suç duyurusu ve tazminat istenmesi yoluna da gidileceğini bildiririz. Müvekkilimizin isminin açık olarak zikredilerek yapılan yayının gerçek dışı ve suç teşkil ettiği ve maksatlı olduğunu, müvekkilimizin öğretmen olarak tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini halkımızın bu konuyu bilmesini temin amaçlı, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.””

Evet mahkemenin verdiği tekzip kararı bu şekildeydi. Şimdide yandaki yeni haberimizi okuyun ve gerçeklerin ne olduğunu, bizim yaptığımız haberin adli doyalar da dahi olduğunu bilin istiyoruz.

 

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.